В Стамболийски откриха и осветиха паметник на Левски

29.05.2018 г. В Стамболийски откриха и осветиха паметник на Левски

 Otbrana.com

На площада в гр. Стамболийски вчера представителни роти от 68 бригада Специални сили – Пловдив участваха в тържествената церемония по откриването и освещаването на паметник на Васил Левски и в тържествената проверка /заря/, организирана по случай Празника на града, съобщават от формированието.

Паметникът на Васил Левски беше открит от председателя на Народното събрание на Република България госпожа Цвета Караянчева и от кмета на гр. Стамболийски господин Георги Мараджиев, след което той произнесе слово. Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений и свещеници от Пловдивската митрополия осветиха паметника.

От 21.00 часа започна тържествената проверка /заря/. Строят беше приет от председателя на Народното събрание на Република България госпожа Цвета Караянчева. Командващ тържествената проверка /заря/ бе командирът на 68 бригада Специални сили и началник на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев.

Гости на тържеството бяха още председателят на Комиисята по отбрана в парламента ген. Константин Попов, дректорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, командирът на 110 логистичен полк полковник Иван Маламов, народни представители на политически партии и коалиции, представители на област Пловдив и местната власт, неправителствени организации, гости и граждани на града.

Венци и цветя на признателност към подвига на Апостола бяха поднесени  от името на председателя на Народното събрание, командира на 68 бригада Специални сили и началник на Пловдивския гарнизон, представители  на  политически партии и коалиции, на Общинския съвет, признателните граждани и неправителствени организации.