150 ученици влязоха в 68 бригада Специални сили

01.06.2018 г. 150 ученици влязоха в 68 бригада Специални сили

Otbrana.com

По случай 1-ви юни Деня на детето в 68 бригада Специални сили – Пловдив се проведе Ден на отворените врати. Пред децата, техните родители и граждани военнослужещите от бригадата демонстрираха показ на въоръжение и снаряжение, както и демонстрация по парашутна подготовка. Седмица по-рано бяха информирани обществеността и регионалните средства за масова информация, като бяха изпратени и покани до районите кметове на Източен, Северен, Западен, Южен, Централен и Тракия и до Директори на училища.

Денят започна със запознаване на гостите с историята, традициите, успехите и основните моменти от живота на бригадата. Интересен и увлекателен за децата бе показа на парашутно-десантно имущество, който беше изнесен  от старшина Мирослав Павлов.

Гостите имаха възможност на живо да присъстват на занятие по парашутна подготовка проведено от военнослужещи от Учебния център с началник капитан Стоилко Здравков с учебни въпроси: завъртане на 360º на гимнастическа люлка; изпълнение на скок от парашутната кула.

Също така бяха представени и показ на образци стрелково оръжие и оптически прибори, алпийско снаряжение и лична екипировка, свързочни средства, както и практическото боравене с тях. Под ръководството на инструктори се демонстрира стрелба с халосни боеприпаси.

В Деня на отворени врати бригадата беше посетена от около 150 ученици, съобщават от формированието.