Нов командир на 78 батальон за осигуряване

11.06.2018 г. Нов командир на 78 батальон за осигуряване

 Otbrana.com

Тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 78 батальон за осигуряване“ се проведе в София. Досегашният командир на формированието полковник Христо Начев сдаде длъжността на майор Александър Бойков – досега заемащ длъжността заместник-командир, съобщава КСВ.

Сдаването и приемането на длъжността се извърши в присъствието на Командира на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил Попов и комисия от Командването на Сухопътните войски, с председател полковник Маргарит Михайлов – заместник - началника на щаба на Сухопътните войски.

Полковник Христо Начев благодари на всички военнослужещи от състава на батальона за професионализма и всеотдайността, с която се изпълняват служебните задължения и ги призова да продължат да се развиват и надграждат постигнатото.

Майор Александър Бойков благодари за доверието и увери че ще продължи да съхранява традициите и да работи за издигане авторитета на батальона и на Сухопътните войски.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на личния състав от военното формирование, подписването и утвърждаването на Акта за приемане и сдаване.