Ветераните от войните съжаляват за загубата на военните пилоти

12.06.2018 г. Ветераните от войните съжаляват за загубата на военните пилоти

 Otbrana.com

„Приемете нашите най-искрени съболезнования от името на Съюза на ветераните от войните на България във връзка със загубата на двамата български офицери отличните военни пилоти капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев. Моля да предадете съчувствията ни на близките на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.” Това се посочва в съболезнователно писмо на председателя на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов до командирите на ВВС и 24 авиобаза, което бе получено в редакцията на „Отбрана”.

***

До командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков

До командира на 24 авиобаза бригаден генерал Димитър Иванов

Уважаеми господа генерали,

Приемете нашите най-искрени съболезнования от името на Съюза на ветераните от войните на България във връзка със загубата на двамата български офицери отличните военни пилоти капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев. Моля да предадете съчувствията ни на близките на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.

Ние много добре знаем какво означава да загубиш боен другар. Преживели сме не една трагедия в годините на Втората световна война. Независимо от мъката сме ставали и по зова на тръбата сме тръгвали отново напред. Уверени сме, че това ще направят и вашите подчинени. Те са корави мъже и жени, които сме виждали неведнъж в тежки условия да гасят пожари и да спасяват пострадали при наводнения и други природни бедствия.

Съюзът на ветераните от войните подкрепя позицията на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната за ускорена модернизация на армията и за отделяне на необходимите средства за поддържане на наличната бойна техника. Това е от изключително значение за осигуряване на безопасността в виацията.

Поклон пред паметта на капитаните Пантилеев и Неделчев!

Доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България

12.06.2018 г.

София