Министър Каракачанов и ген. Боцев посетиха във ВМА пострадалия от снощната катастрофа

12.06.2018 г. Министър Каракачанов и ген. Боцев посетиха във ВМА пострадалия от снощната катастрофа

 

 Otbrana.com

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети офицерски кандидат Алексей Каменов, който пострада при вчерашния инцидент с хеликоптер Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев посетиха днес офицерски кандидат Алексей Каменов, който пострада при вчерашния инцидент с хеликоптер Ми-17. Той е приет за лечение във Военномедицинска академия – София, съобщава Пресцентърът на МО. 

Министърът на отбраната и началникът на отбраната се запознаха на място със здравословното състояние на офицерски кандидат Каменов. 

Министър Каракачанов заяви пред медиите, че състоянието на военнослужещия е стабилно и са имали възможност да разговарят. Министърът на отбраната е пожелал бързо възстановяване на пострадалия борден техник.

Най-вероятно става въпрос за някаква повреда в опашния винт. Това каза военният министър. Красимир Каракачанов във връзка с катастрофата на Ми17 в Пловдив, при която загинаха двамата пилоти, а трети член на екипажа беше ранен, предаде репортер на БГНЕС. Каракачанов посочи, че състоянието на офицерски кандидат Каменов е стабилно, комуникативен е. Според Каракачанов трудно може да се говори за някаква пилотска грешка. Министърът подчерта, че това е негово мнение, много предварително, окончателното становище би следвало да го даде компетентната комисия. За деня нальотът на хеликоптера е над 3 часа. “Хеликоптерът не е давал никакви признаци да има някаква повреда, която да е довела до това”, каза той. “Армията от много отдавна е заложник на политиката, заложник на празни приказки и на безхаберие от 28 години, защото освен рязане и съкращаване в армията и приказки, че не ни трябват пари за ново въоръжение за модернизация и за поддръжка, се стига до подобни неща”, посочи Каракачанов. Началникът на ВМА бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че пострадалият пристигнал с екипа им около 2.30 ч. в София. “Намира се в стабилно състояние, гръдната травма е средно тежка към тежка, кислородозависим е, но на този етап няма опасност за живота, напълно контактен и адекватен”, каза още той.