Откриха изложба за 140 години от създаването на Българската армия

09.07.2018 г.  Откриха изложба за 140 години от създаването на Българската армия

 Фотографът на Министерството на отбраната, кадър на в. „Българска армия“, Вяра Йовева с поредна голяма публична творческа изява.

Otbrana.com

Българската армия има нужда от своето представяне пред обществото и какво по-добро представяне от това да се документират моментите от живота на нашите военнослужещи и да се показват на обществото. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес при откриването на фотоизложба по повод 140-години от създаването на Българската армия. Той заяви, че това няма да е последното събитие, организирано от Министерството на отбраната по повод важната годишнина и подчерта, че най-голямото е било парадът на 6-ти май - Ден на Храбростта и празник на Българската армия.

На откриването присъстваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, заместник-командващият СКС генерал-майор Иван Лалов, военнослужещи, служители на МО и граждани.

Министър Каракачанов благодари на фотографа на Министерството на отбраната Вяра Йовева, която е автор на снимките от съвременния период на Българската армия. 

Фотоизложбата се организира на Министерството на отбраната, съвместно със Столична община и е под надслов „В кадър – Българската армия днес“. Тя е разположена в Градската градина, пред Народния театър „ Иван Вазов“ и ще може да бъде разглеждана от гражданите и гостите на столицата от 9 до 23 юли 2018 г.

Снимка: Димитър Бебенов