Командващият на Сухопътните войски на Федерална Република Германия гостува у нас

12.07.2018 г. Командващият на Сухопътните войски на Федерална  Република Германия гостува у нас

 Otbrana.com

От 11 до 13 юли 2018 г., Командващият на Сухопътните войски на Федерална  Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер е на работно посещение у нас по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси относно средата на сигурност и съвременните предизвикателства, програмата за модернизация на СВ на БА, както и въпроси от взаимен интерес за двете армии.

На срещата присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ, полковник Петър Иванов - началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на СВ”, полковник Юри Цонев – началник на сектор „Военни контакти”, както и офицери от щаба на СВ.

Генерал-лейтенант Фолмер  бе съпровождан от подполковник Кристиян Зиесе – аташе по отбраната на ФР Германия със седалище Букурещ, Румъния и пет военнослужещи от Сухопътните войски на ФР Германия.

По-късно днес той ще проведе работни срещи със заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, ще посети  щабния елемент за интегриране на силите на NATO в България /NFIU/ и ще  изнесе лекция във Военна Академия „Г.С. Раковски”, съобщава КСВ.