За първи път военнослужещи от Македония участваха в „Тракийско лято – 2018”

16.07.2018 г. За първи път военнослужещи от Македония участваха в  „Тракийско лято – 2018”

 Командирът на Силите за Специални операции на България бригаден генерал Явор Матеев им връчи сертификат за изпълнение на парашутен скок и бенц.

Otbrana.com

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2018” се провежда в района на летище Крумово с изпълнение на парашутни скокове.  За първи път в подготовката заедно със Силите за Специални операции на България участваха и 10 военнослужещи от Силите за Специални операции на Република Македония. Същите преминаха подготвителен курс по парашутна подготовка в учебния център на 68 бригада Специални сили, като отработиха елементи на парашутния скок, съобщават от формированието.

Военнослужещите от Силите за Специални операции на Република Македония изпълниха учебно-тренировъчни дневни парашутни скокове от военно транспортен самолет С-130 „Херкулес” на Военновъздушните сили на САЩ.

Вчера командирът на Силите за Специални операции на България бригаден генерал Явор Матеев връчи на военнослужещите от Силите за Специални операции на Република Македония сертификат за изпълнение на парашутен скок и бенц.