За 61-ви път се проведе масово преплуване на Дунав при Свищов

30.07.2018 г. За 61-ви път се проведе масово преплуване на Дунав при Свищов

 Личният състав на военно формирование 28880 – Белене, оказа съдействие в подготовката и провеждането на мероприятието с изграждането на паром, който послужи за транспортиране на участниците в близост до румънския бряг на реката.

Otbrana.com

При местността „Паметниците“ край  Свищов със съдействието на много институции, бе проведено 61-то традиционно масово преплуване на река Дунав.  Личният състав на военно формирование 28880 – Белене оказа съдействие в подготовката и провеждането на мероприятието с изграждането на паром, който послужи за транспортиране на участниците в близост до румънския бряг на реката.

Около 150 участника преплуваха разстоянието, което е  около километър и половина, като най-младият участник бе на 6 години, а най-възрастният – над 80. Събитието няма състезателен характер - в него се включват както спортисти, така и хора, които обичат да плуват. Участват и много спортни клубове от морските курорти и от вътрешността на страната, като всички получиха специални грамоти, съобщават от КСВ.