Разкриха причината за катастрофата с Ми-17

31.07.2018 г. Разкриха причината за катастрофата с Ми-17

 Otbrana.com

Загуба на рефлекси у пилотите е причината за катастрофата на военния хеликоптер Ми-17 отпреди месец. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов, предаде БНР.

При инцидента загинаха двамата пилоти – майорите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, а трети член на екипажа беше ранен. След като излезе докладът на експертите за катастрофата край Пловдив, министър Каракачанов отхвърли версията за техническа неизправност.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков заяви, че военното министерство е предприело мерки за възстановяване на летателната годност на авиацията ни.

"На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, и с подписването на договора за поддръжка, интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 година. Предстои работа по сключване на договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25".