От 20 август се подават документи за допълнителния прием на курсанти в НВУ

05.08.2018 г. От 20 август се подават документи за допълнителния прием на курсанти в НВУ

 Otbrana.com

Обявен е допълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в НВУ „Васил Левски” за учебната 2018/2019 година за специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Периодът за подаване на документи за участие в конкурса е от 20 август до 7 септември, става ясно от заповед на началника на университета бригаден генерал Пламен Богданов.

Допълнителният прием е за следните специализации „Войски за ЯХБЗ и екология“, „Полева артилерия“, „Противовъздушна отбрана на войските“, „Артилерийско инструментално разузнаване“, „Зенитно-ракетни войски“ „Радиотехнически войски“ и  „Летец пилот“. Броят на свободните места по военни специализации да бъде публикуван на сайта на Университета до 07.09.2018 г. . Конкурсните изпити, тестове и прегледи ще се организират и проведат от 10 до 14 септември.

Положителните резултати на кандидатите, явили се на първия конкурс (февруари – юни 2018 г.) и издържали общообразователния тест, изпита за физическата годност, получили на медицинския преглед „годен за обучение във ВВУ” и психологична пригодност, както и явилите се на писмения тест по английски, френски или немски език се признават при кандидатстването, се посочва още в заповедта.

Приемането на заявления, състезателни картони и комплект документи на кандидатите за курсанти - от 20.08.2018 г. до 07.09.2018 г. се извършва в отдел „Учебна и научна дейност” на НВУ „Васил Левски”, гр. Велико Търново от 08.30 ч. – 12.00 ч. и от 13.00 ч. – 16.30 ч., без събота и неделя. Подробноси на https://www.nvu.bg/sites/default/files/nmu_files/priem/2018/vtori_priem/zap_02_816.pdf

Близо 60 от места за курсанти са незаети след първия прием в Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново, съобщи dnesbg.com. Прием на 224 курсанти и над 280 студенти за учебната 2018/2019 г. обяви военният вуз. Очаква се свободните места да бъдат попълнени по време на втория прием през септември, заяви началникът на НВУ бригаден генерал д-р Пламен Богданов. Той отчете, че по време на приема са запълнени над 70 % от обявените места. За бакалаври в трите факултета са приети над 170 души или над 80 %, като записването продължава. Почти на 100 % са запълнени местата във факултет “Общовойскови” във В. Търново и в “Авиационен” в Долна Митрополия. В старата столица са останали само 5 места за различните специалности, с едно по-малко са незаетите в Долна Митрополия. Най-много свободни места са останали във факултет “Артилерия, ПВО и комуникационни и информационни системи” в Шумен.