Награди и поздравления за кап. Атанас Илев

07.08.2018 г. Награди и поздравления за кап. Атанас Илев

 Otbrana.com

На 6 август, в навечерието на Празника на ВМС, мичман I ранг от запаса Атанас Илев, капитан далечно плаване, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ (СВВНВУ, ШЗО и РВГ), навърши 95 години. По този случай той събра една малка група роднини и най-верни приятели и колеги в ресторант „Панорама“ в София. От името на министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов директорът на дирекция „Социална политика“ г-н Иво Антонов му поднесе грамота и награден знак "За достойнство и чест", а  от началника на отбраната генерал Андрей Боцев - моряшки кортик.

Подаръци и грамоти кап. Илев получи от председателя на СОСЗР ген. Златан Стойков, заместник-председателя на Съюза на ветераните от войните на България полк. Петър Пандурски, председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл.лейт. Петър Велчев и от заместник- председателя на СВВНВУ, ШЗО и РВГ кап. Любомир Петров. Юбилярът отговори, че винаги в своя живот е търсил правдата, честността и е работил за славата на България, на Българската армия и Флот.

Всички моряци в София сме горди, че сред нас е герой от Втората световна война, участвал в миночистенето на р. Дунав, награден с висши български и съветски бойни ордени, посочи капитан I ранг от запаса  Румен Тотев.