СОСЗР и СФСМВР подписаха споразумение за сътрудничество

09.08.2018 г. СОСЗР и СФСМВР подписаха споразумение за сътрудничество

 Otbrana.com

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) се договориха да работят заедно за защита на своите членове. Споразумението за сътрудничество беше подписано от председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и заместник-председателя на СФСМВР Илия Хрисимов.

Обсъдени бяха някои актуални въпроси по социалния статут на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на бившите служители на МВР. По тях и по-други възможности за съвместна работа от ръководството на СОСЗР очакват среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Общо бе мнението, че трябва да се намери решение, вкючително финансово, пенсионираните служители от МВР – членове на СОСЗР, да имат възможност да ползват социалните кухни към МО. Синдикалната организация ще се включи в разработването на Закон за запасното войнство, както и в инициативата за преизчисляване на пенсиите и падане на „тавана” на всички пенсии, а не само на новоотпуснатите от следващата година.

Двете организации имат покритие в страната, което ще даде възможност за реализиране на различни инициативи. В разговора участваха още Илия Кузманов – заместник-председател на СФСМВР, заместник-председателите на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов и полковник от запаса Чавдар Петров и главният секретар на съюза полковник от запаса Павел Станев. 

Снимка Димитър БЕБЕНОВ