Днес е празникът на ВМС, ще ги поздрави президентът ген. Румен Радев

12.08.2018 г. Днес е празникът на ВМС, ще ги поздрави президентът ген. Румен Радев

 Вчера при военните моляци бе премиерът ген. Бойко Борисов

Otbrana.com

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев ще участва днес в церемонията по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили. Държавният глава ще вземе участие в честването на 139-aта годишнина от създаването на Военноморските сили.

На морска гара Варна президентът ще приеме строя на почетния караул, след което ще се проведе тържествена церемония по награждаването на випускниците от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Румен Радев ще разговаря с курсантите на висшето училище на борда на фрегатата „Дръзки“, откъдето ще наблюдава демонстрации на елементи от операция по морска сигурност, изпълнявани от личния състав на българските Военноморски сили.

Държавният глава ще открие паметна плоча в знак на признателност към българските моряци.

Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави. Това каза вчера министър-председателят Бойко Борисов, който участва в тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България във Варна. Той посочи, че международната обстановка е много сложна и призова политиците на всички нива да работят за недопускането на военни действия в Черноморския регион.