Водолази от ВМС се включиха в издирването на двете момчета

16.08.2018 г. Водолази от ВМС се включиха в издирването на двете момчета

 Сформиран е състав от флотилия бойни и спомагателни кораби за извършване на оглед на кораб, потънал през 1921 г. в Созополския залив.

Otbrana.com

На 15 и 16 август 2018 г. по искане на областния управител на Варненска област до началника на отбраната, след отдаване на заповед на командира на Военноморските сили, в операция по издирване телата на двете момчета, повлечени от вълна на вълнолома на Пристанище Варна, се включи група от 17 водолази с две лодки „Зодиак” от състава на ВМС.

Групата, която е под непосредственото ръководство на командира на военно формирование 28580-Варна капитан I ранг Тодор Богданов, действа съвместно с органите на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Варна и Изпълнителна агенция „Морска администрация”. Към момента е намерено тялото на едно от момчетата, а издирването продължава

На 16 август 2018 г. по искане на областния управител на Бургаска област до началника на отбраната, след отдаване на заповед на командира на ВМС, е организирана група от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби за извършване на оглед на кораб, потънал през 1921 г. в Созополския залив, на 5 км от брега и на 30 м дълбочина. Водолазната група е в състав от 4 водолази и водолазен катер, ръководена от капитан III ранг Милен Атанасов, съобщава ВМС.