Предстои сертификация на рота за Силите за отговор на НАТО и Силите за бърз военен отговор на ЕС

31.08.2018 г. Предстои сертификация на рота за Силите за отговор на НАТО и Силите за бърз военен отговор на ЕС

 Комисия от щаба на 61-ва механизирана бригада провери сглобеността на ротата, ръководена от капитан Юрий Христов за изпълнение на поставените задачи и оцени действията й. Сертификацията е от 3 до 5 септември.

Otbrana.com

Вчера и днес в 61- ва механизирана бригада, район Казанлък и на учебен  център ”Тюлбе”, се проведе последният изпит по тактико-специална подготовка с моторизираната пехотна рота от втори механизиран батальон  за участие в Силите за отговор на НАТО и Силите за бърз военен отговор на Европейския съюз с висока степен на готовност, съобщават от формированието.

Комисия от щаба на бригадата провери сглобеността на ротата, ръководена от капитан Юрий Христов за изпълнение на поставените задачи и оцени действията на ротата при отработването на учебните въпроси по: извършване на марш, действие при попадане в засада по маршрута за движение, откриване на импровизирано взривно устройство, преминаване през заразен участък на местността, заемане на предна оперативна база, а също така и действията на военнослужещите от ротата при изпълнение на задачите в базата. 

Днес бе проведен строеви преглед на военнослужещите и бе направена цялостна проверка на документацията, с което приключи етапът на непосредствената подготовка на ротата.

Сертифицирането на моторизираната пехотна рота за участие в Силите за отговор на НАТО и Силите за бърз военен отговор на Европейския съюз с висока степен на готовност  ще се проведе в от 3 до 5 септември т.г. от комисия от щаба на Сухопътните войски.