Дариха деца на загинали военнослужещи по случай първия учебен ден

05.09.2018 г. Дариха деца на загинали военнослужещи по случай първия учебен ден

 Otbrana.com

В щаба на 68 бригада Специални сили – Пловдив, в тържествена обстановка по случай първия учебен ден се проведе среща с родители и деца на загинали военнослужещи от бригадата и с деца с увреждане, чийто родител е военнослужещ, съобщават от формированието. На срещата присъстваха командването на 68 бригада Специални сили, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, управителят на строителна фирма „Запрянови – 03” и колеги на загиналите военнослужещи, които уважиха с присъствието си семействата на загиналите военнослужещи и децата с увреждания. От името на всички бяха връчени парични дарения на децата.

В обръщението си към родителите и децата командирът на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев посочи, че те са винаги добре дошли в Специалните сили, и че военнослужещите от бригадата ще бъдат винаги съпричастни и в помощ на семействата през цялата година, и когато имат нужда от съдействие.

Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай пожела на децата една спорна учебна година да са здрави много любознателни и ученолюбиви.

Срещата продължи в приятелски и непринуден диалог на командира на бригадата с децата и майките им. Същите споделиха и разказаха как е преминала ваканцията им. Родителите благодариха на присъстващите за срещата и дарението по случай първия учебен ден, благодариха, че са винаги поканени на мероприятия на бригадата.