Футболните отбори на Сухопътните войски на България и Сърбия не успяха да се победят

25.09.2018 г. Футболните отбори на Сухопътните войски на България и Сърбия не успяха да се победят

 С приятелска среща на градския стадион в Сливница воините футболисти отбелязаха Международния ден на мира – 21 септември.  Те бяха поздравени от двамата командири генерал-майор Михаил Попов и генерал-подполковник Милослав Симович.

Otbrana.com

„Тази първа футболна среща е знак за добро приятелство между Република Сърбия и Република България. Сега поставихме началото на една много добра традиция, която съм сигурен, че ще продължи и занапред. Нека двата отбора се забавляват и по-добрият да победи“ каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на 21 септември, на откриването на приятелския футболен мач между представителните отбори на Сухопътните войски на двете страни на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ в гр. Сливница.

Събитието уважиха заместник-кметът на община Сливница, военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски, жители и ученици от град Сливница.

Футболната среща премина в оспорвана надпревара между двата отбора и много емоции от страна на публиката, която подкрепяше с бурни възгласи всяка добра изява. И както в приветствието си към участниците в края на турнира каза представителят на Футболен клуб „Сливнишки герой“ Венцислав Рангелов: „Победител е дружбата“.

Под звуците на Представителния военен духов оркестър на СВ двамата командири генерал-майор Михаил Попов и генерал-подполковник Милослав Симович връчиха на всеки един участник от двата отбора сертификати за участие в турнира, съобщава КСВ.