Офицер от Военна академия пробяга 196 км на ултрамаратон в Белград

01.10.2018 г. Офицер от Военна академия пробяга 196 км на ултрамаратон в Белград

 Otbrana.com

На 22 и 23 септември в парк Калемегдан, Белград се проведе 22-то издание на Белградския ултрамаратон, който беше и държавно първенство на Сърбия. В силна конкуренция капитан II ранг д-р Тодор Димитров от Военна академия „Г. С. Раковски“ зае престижното второто място в генералното класиране като пробяга 196 км за 24 часа. На първо място в състезанието се нареди словенецът Андрей Тепина – 198 км, а трети - състезателят от Босна и Херцеговина Здравко Барич с пробягани 170 км.

Ултрамаратонът в Белград се превърна в изпитание за физическите и психическите граници на устойчивост за състезателите. За разлика от останалите участници в челото капитан II ранг Димитров се включи без помощен екип в тежкото състезание.

Участие взеха над 80 бегачи от 8 държави. Класирането се определи от пробяганото разстояние в рамките на 24 часа по асфалтово трасе с обиколка 1000 метра. При големи температурни разлики, вариращи от високи температури и сух въздух през деня до студена и ветровита вечер, състезанието беше оспорвано и се превърна в истински празник на спорта.