61-ва Стрямска механизирана бригада стана на 26 години

03.10.2018 г. 61-ва  Стрямска  механизирана бригада стана на 26 години

 Otbrana.com

В чест на Празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада за времето от 25 до 28 септември бяха организирани и се проведоха състезания между военнослужещи от военните формирования на бригадата – стрелба с автомат „Калашников”, картечница „Калашников”, пистолет „Макаров” и снайпер, както и военно-приложни състезания от дисциплините крос 3000 м., крос 5000 м. и преодоляване на единна пътека с препятствия, съобщава КСВ.

Днес в тържествена обстановка бе отбелязана 26-та годишнина от създаването на бригадата. Слово произнесе командирът на формированието бригаден генерал Пламен Йорданов.  „За мен е гордост, че наследниците на 28 Стремски полк, 21 Средногорски полк и 11 танкова бригада притежават способностите, професионалните качества и необходимата бойна подготовка, за да реализират успешно всяка бойна задача.” - заяви командирът на бригадата.

„Историята е тази, която ни учи, настоящето и бъдещето градим ние! Затова е важно какво постигаме днес, какви завети оставяме на бъдещите поколения, за да изпитват същото чувство на гордост, което ние изпитваме към нашите предци.” - каза в заключение той и пожела на всички крепко здраве, благополучие и увереност по пътя на войнския дълг.

Със заповеди на командира на 61-ва механизирана бригада бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата, показали високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм, както и военнослужещите класирали се на призовите места от проведените спортни състезания по повод празника. 

Програмата продължи с тържествен ритуал по поднасяне на венeц на „Паметника на загиналите воини във войните 1912 г. - 1918 г.” в района на бригадата.

По-късно годишнината беше тържествено отбелязана и в район Казанлък с общо строяване и поднасяне на венец на „Паметника на 23 Пехотен Шипченски полк”.

Денят завърши с празничен концерт в Начално училище “Васил Левски -1861” град Карлово, където всички присъстващи се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите деца от вокална група „Карловойс” и от сдружение Петнадесет лалета град Хисаря.