Президентът поздрави ВВС за празника

15.10.2018 г. Президентът поздрави ВВС за празника

 Той призова премиера, министрите и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия по избора на нов изтребител.

Otbrana.com

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ген. Румен Радев участва днес в отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание държавният глава прие почетния караул по случай празника, след което поднесе венец.

Румен Радев пожела на военнослужещите от ВВС здраве, сили, енергия и вяра за едно по-добро бъдеще на българската военна авиация, което те заслужават. „Българските военновъздушни сили не са само стожер на националната сигурност, те са извор и доказана школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство“, посочи президентът Радев. Държавният глава изрази благодарност към всички ветерани и семействата на военнослужещите и цивилните служители.

Президентът коментира и процедурата по разглеждане на офертите за закупуване на самолети за българската авиация. По думите му в авиацията има един много хубав термин - радиомълчание. "Призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност и равнопоставеност не са празни приказки", заяви той.