В поздравление командирът на ВВС благодари на своите подчинени

16.10.2018 г. В поздравление командирът на ВВС благодари на своите подчинени

 „И в този момент стотици военнослужещи и цивилни служители изпълняват своя патриотичен дълг в състава на дежурните сили и средства на Военновъздушните сили. За тях и за всички вас, скъпи колеги, които проявявате твърдост и професионализъм в трудното ни ежедневие, е моята командирска и човешка благодарност”, се посочва в поздравление на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков във връзка с днешния Празник на авиацията и Военновъздушните сили.

***

Уважаеми генерали, офицери,

сержанти, войници и цивилни служители,

За мен е особена чест и удоволствие да ви поздравя със 106-годишнината от първия боен полет и Празника на авиацията и Военновъздушните сили – 16 октомври.

Този празник е ден на уважение към гордите традиции на Военновъздушните сили, които изпълняват своите задачи и се развиват като надежден и добре подготвен партньор на съюзниците ни от НАТО. Това е така, защото ние имаме три сигурни опори, благодарение на които се справяме с трудностите и вървим напред - славното минало със своите победи и изградени традиции, настоящето с предизвикателствата и трудностите си и бъдещето, чиито основи полагаме сега.

Свързващ фактор на нашите три опори е човекът, за който небето е призвание, а пистата – втори дом.

Трудът и животът на нашите предшественици и съвременници са вградени в здравите основи на българската военна авиация. Тези основи ще издържат трудностите на предизвикателствата, за да бъдат ВВС гарант за суверенитета на въздушните граници на Родината.

И в този момент стотици военнослужещи и цивилни служители изпълняват своя патриотичен дълг в състава на дежурните сили и средства на Военновъздушните сили.

За тях и за всички вас, скъпи колеги, които проявявате твърдост и професионализъм в трудното ни ежедневие, е моята командирска и човешка благодарност.

В навечерието на нашия професионален празник, желая на всички крепко здраве, лично и семейно щастие, твърдост и упоритост за посрещане предизвикателствата пред Военновъздушните сили.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ