Ден на отворени врати в бригада „Специални сили“

17.10.2018 г. Ден на отворени врати в бригада „Специални сили“

 Otbrana.com

На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия. Празникът започва днес Ден на отворени врати в 68-ма бригада „Специални сили“ в град Пловдив. Военнослужещите ще почетат паметта на загиналите в служба на Родината с поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи пред параклиса „Свети Йоан Рилски Чудотворец“. В 17.00 ч. в зала „България“ на Конгерсния център в гр. Пловдив ще започне тържествено събрание, на което ще бъдат наградени военнослужещи, проявили висок професионализъм при изпълнението на задачите си.
На 18 октомври Денят на военния парашутист ще бъде отбелязан в гр. София с тържествени церемонии по поднасяне на венци и цветя в Алеята на парашутиста в централните софийски гробища (от 10.30 ч.) и пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание“. 
Във военния ритуал в знак на преклонение към военните парашутисти, отдали живота си за свободата на Отечеството, който ще започне в 12.30 ч. пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание“ ще участват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи от специалните сили, ветерани.