Променят закона, създават Командване на специалните сили

18.10.2018 г. Променят закона, създават Командване на специалните сили

 Otbrana.com

Има пълен политически консенсус за промените в ЗОВС, които да позволят завършването на формирането на Командване на силите за специални операции (КССО). До месец поправките  трябва да бъде внесен в Народното събрание. Това каза пред медиите днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той участва в ритуала пред Паметника на парашутиста до Народното събрание на честваето на Деня на парашутиста от Българската армия и 74 години от първия боен ден на Парашутната дружина. „Специалните сили са елитна част от армията ни, на която обществото разчита. Знам, че има какво да се направи още за вашите способности, ще се опитаме да го направим. Командване на Специалните сили, допълнителни средства за оборудване и подготовка, всичко това трябва да бъде свършено“, каза министърът в словото си пред почетния строй на военнослужещите от 68-ма бригада Специални сили. 

Присъстваха още председателят на Комисията по отбрана ген. Консантин Попов и други народни представители, заместник-началниците на отбраната вицеадмирал Емил Ефтиимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, нчалникът на Щаба на Сухопътин войски бригаден генерал Николай Караиванов, офицери от МО, ЩО, СВ, ВВС, военнослужещи от специалните сили, аташета по отбраната от Русия, САЩ, Китай, Великобритания, Гърция, Виетнам, Украйна, ветерани и граждани.