11 отбора от Карловската бригада участваха във военно-приложно състезаниe

27.10.2018 г. 11 отбора от Карловската бригада участваха във военно-приложно състезаниe

 Otbrana.com

Във връзка с честването на празника на Сухопътните войски в 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Карлово вчера се проведе състезание по военно – приложни спортове.  На учебен полигон „Анево” и автодрум „Иганово” от 9 часа започна съревнованието, в което участваха 11 отбора от формированията и щаба на бригадата. Отборите бяха в състав от 5 състезатели (един офицер, един сержант и трима войници), съобщава КСВ.

Състезателите трябваше да преминат през следните етапи:  евакуиране на аварирала машина и изтеглянето й с въже на 35 метра;  натоварване на боеприпаси и материални средства на товарен автомобил с повишена проходимост; евакуация на ранен от купола на бойна машина на пехотата БМП – 1;  допопълване на боекомплекта с боеприпаси с преминаване през бойното поле;  хвърляне на ръчна граната;  пренасяне на туби с гориво по разрушен мост;  преминаване на заразен участък и евакуация на пострадал от горяща сграда; сглобяване и стрелба с  автомат „Калашников”; сглобяване и стрелба с пистолет „Макаров”;  Попадане на патрул на импровизирано взривно устройство.

Награждаването на класиралите се на призовите места в състезанието се проведе на автодрум „Иганово” от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, който изрази своята благодарност към всички състезатели и им пожела да продължават да се усъвършенстват в своите умения. Призовите места заеха, както следва: на 3-то място - батальон ISTAR, на 2-ро място – 3 механизиран батальон и на почетното 1-во място – 1 механизиран батальон.