Венци и цветя пред паметника на Христо Ботев във Войводиново

31.10.2018 г. Венци и цветя пред паметника на Христо Ботев във Войводиново

 Otbrana.com

По покана на кмета на село Войводиново днес военнослужещи от Силите за Специални операции участваха в ритуал по отдаване на почести с полагане на венци и цветя на паметника на Христо Ботев по случай 1 ноември Деня на будителите.

Гости на мероприятието бяха кметът на община Марица господин Димитър Иванов, председателят на общинския съвет на гр. Пловдив госпожа Савина Петкова, командирът на 68 бригада Специални сили и Началникът на Гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев, председателят на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва от ВМТ в Пловдив майор от запаса Веселин Станев.

Бригаден генерал Явор Матеев поздрави учениците и всички присъстващ  с Деня на Будителите. „В своята историческа памет народът ни почита имената на безбройните дейци на словото, на духовността, на българщината, като имена на светци. Достойни хора, допринесли за пробуждането и самосъзнанието на българите като народ. Направили са така , че ние днес да сме горди граждани на Европа. Скъпи деца помнете този ден, почитайте историята и всички наши велики българи, по този начин Вие ще си извлечете необходимите поуки, необходимите знания. Да бъде свято делото на нашите народни будители и да живее България”, каза той.

Венци и цветя бяха поднесени от кмета на община Марица господин Димитър Иванов, председателя на общинския съвет на гр. Пловдив госпожа Савина Петкова, командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, кмета на с. Войводиново господин Димитър Тосев, от родолюбиви съюзи, граждани и ученици.