Влошава се състоянието на пребития от роми командос

08.01.2019 г. Влошава се състоянието на пребития от роми командос

 Валентин е баща на две деца, участвал в три мисии в Ирак и в Афганистан. На Богоявление боецът се връщал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив. На няколко пресечки от дома му на уличното платно изскачат двамата младежи от ромски произход и създават опасност за шофьорите. Именно това е била причината пострадалият да им каже да не са на пътното платно.

Otbrana.com

Влошило се е състоянието на командоса, пребит от двама младежи от ромски произход, съобщи bTV. Инцидентът стана в село Войводиново навръх Йордановден.

Валентин не можел да изговаря думи и близките му били принудени спешно да го закарат отново в болница.

33-годишният военнослужещ от Специалните сили е спрял и излязал от колата си, за да направи забележка на двама младежи - на 17 и на 21 години. Според очевидци ромите го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата.

Валентин е баща на две деца, участвал в три мисии в Ирак и в Афганистан.

На Богоявление боецът се връщал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив. На няколко пресечки от дома му на уличното платно изскачат двамата младежи от ромски произход и създават опасност за шофьорите. Именно това е била причината пострадалият да им каже да не са на пътното платно.

Близки на нападателите-пешеходци твърдят, че се опасяват от линч. Те заявяват, че пребитият бил посегнал пръв.

От 18 часи тази вечер жители на Войводиново излизат на протест пред местната църква.

Междувременно от районна прокуратура Пловдив привлякоха като обвиняеми по бързо производство двамата нападатели. От прокуратурата обявиха техните инициали - 21-годишният А.П. и Б.П. на 17 години. Обвинени са за телесна повреда по хулигански подбуди.

Според държавното обвинение на 6 януари 2019 г., около 13:30 часа в село Войводиново, обл. Пловдив, двамата са нанесли побой, чрез удари с ръце и крака, на 33-годишен мъж.

Инцидентът е възникнал след отправена реплика спрямо пострадалия, който шофирал лек автомобил. Пребитият преминал покрай двамата обвиняеми, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението.

Арестът на А.П. и на Б.П. е до 72 часа. Според медицинските експертизи ще се прецизира и квалификацията по повдигнатото обвинение.