Честваха 141 години от освобождението на Белово

15.01.2019 г. Честваха 141 години от освобождението на Белово

 Otbrana.com

На площад „Освобождение“ в Белово се проведоха чествания по случай  141 годишнината от освобождението на града и беловския край от османско владичество, съобщават от формированието.  В тазгодишната програма на празника на града беше включена тържествена проверка-заря, в която участваха представителни роти от 68 бригада Специални сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. Строят беше приет от председателят на 44-то народно събрание госпожа Цвета Караянчева. Командващ тържествената проверка-заря беше командирът на 68 бригада Специални сили и началник на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев.       

Гости на тържествената проверка /заря/ бяха още областният управител на област Пазарджик господин Стефан Мирев, кметът на Община Белово Костадин Варев и председателят на Общинския съвет господин Васил Савов, началникът на военно окръжие Пазарджик подполковник Петър Петров, народни представители, гости и граждани на града. Слова произнесоха кметът инж. Костадин Варев и председателят на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева.

По време на церемонията бяха поднесени венци и цветя на паметника на героите от войните. Тържествената проверка /заря/ завърши с празнични илюминации.