Дамите от Специалните сили стрелят в десятката от всяко положение

07.03.2019 г. Дамите от Специалните сили стрелят в десятката от всяко положение

 Otbrana.com   

В навечерието на най-нежния празник 8-март военнослужещите и цивилни служители жени от силите за Специални операции с командир бригаден генерал Явор Матеев доказаха, че не отстъпват по нищо на своите сестри по оръжие.

Дамите от Специалните сили демонстрираха на практика, че целят от всяко положение в десятката! Те завоюваха първите две призови места в индивидуалната и отборната надпревара в турнира по динамична стрелба с пистолет Макаров 8 МАРТ, съобщават от формированието.

Турнирът се провежда за втори път като Ежегодния турнир се проведе от 5-ти до 6-ти март в София на стрелбищата на академията на МВР и НСО под егидата и организацията на МО, МВР и другите служби от сектор „Сигурност“.

Турнира включваше две упражнения с елементи на динамична и прецизна стрелба и едно бонус упражнение за непълно разглобяване и сглобяване на пистолет Макаров“ и произвеждане на изстрел.

Ето и класирането:

ОТБОРНО:

1 място: бригада Специални сили с отбор в състав: редник Здравка Бонева и редникк Ваня Гатева.

2 място: бригада Специални сили с отбор в състав: капитан Анна Проданова и цивилен служител Спаска Павлова.

3 място: Национална служба за охрана с отбор в състав: капитан Христина Георгиева и капитан Нина Иванова.

ИНДИВИДУАЛНО:

1 място: цивилен служител Спаска Павлова - бригада Специални сили.

2 място: редник Здравка Бонева - бригада Специални сили.

3 място: капитан Нина Иванова – НСО.

Треньори на дамите от Специалните сили са дългогодишните състезатели в турнирите и състезанията по стрелба с пистолет цивилен служител Велко Александров и старшина Иван Митев.

В турнира взеха участие 46 индивидуални участници и 24 отбора.

На церемонията по награждаването в Централния военен клуб – София присъстваха председателят на 44-то Народно събрание госпожа Цвета Караянчева, заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, заместник-министърът на вътрешните работи господин Стефан Балабанов, началникът на НСО генерал-майор Данчо Дяков, главният комисар на Главна дирекция „Национална полиция”, заместник-командира на 68 бригада Специални сили, както и други служители от силовите министерства.