Капитан от Специалните сили с американски медал за доблестна служба

22.03.2019 г. Капитан от Специалните сили с американски медал за доблестна служба

 Otbrana.com

На официална церемония вчера в 68 бригада Специални сили капитан Георги Ангелов от Първи батальон Специални бойни действия” беше награден с медал за доблестна служба на Сухопътните войски на САЩ.

Българският офицер от Специалните сили е заслужил медала с постижения по време на квалификационен курс на Специалните сили в Първа Група за подготовка на специални бойни действия към командването за Специални операции на Сухопътните войски на САЩ във форт Браг, Южна Каролина. Капитан Ангелов е демонстрирал постоянно изключително високо ниво на техническа и тактическа компетентност, която му е заслужила титлата на Съюзен почетен възпитаник. Поради уменията му за работа в екип, лидерските му качества и работната му етика той е заслужил уважението и адмирациите на своите съкурсисти получавайки най-високи оценки по време на целия курс.

Медалът беше връчен лично на капитан Ангелов от военното аташе към посолството на САЩ полковник Шанън Джонсън.

На церемонията присъстваха още председателят на Общинския съвет на община Пловдив госпожа Савина Петкова, главният секретар на област Пловдив господин Борислав Димов и негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Деян от Пловдивска митрополия, съобщават от 68 бригада Специални сили.