Сдружение “Български национален аероклуб” с благодарности към МО и армията

26.03.2019 г. Сдружение “Български национален аероклуб” с благодарности към МО и армията

 Otbrana.com

На общото събрание на Сдружение “Български национален аероклуб” (БНАК), МО в лицето на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и командира на Силите за специални операции бригаден генерал Ярор Матеев получиха признание и благодарности за принос в развиването на въздушните спортове в България.

Бригаден генерал Матеев бе отличен с  с благодарствена грамота за изключителен принос при организиране и провеждане на състезанията от календара на БНАК. Едно от тях бе август миналата година, когато се проведе 35-то Световно първенство по парашутизъм в село Ерден, Монтана. Домакинството на  първенство беше най-значимото събитие от календара на клубовете, развиващи въздушните спортове в България, а МО беше един от основните съорганизатори на първенството с личен състав и средства от Силите за специални операции.

Съдействието и взаимодействието на въоръжените сили с аероклубовете по време на състезанията през миналата година е огромна стъпка към възраждането на взаимоотношенията между тях, което може да спомогне за повишаване на подготовката и уменията на военнослужещите, завършва съобщението от 68 бригада «Специални сили».