Открит летателен ден на летище Долна Митрополия на 12 април

28.03.2019 г. Открит летателен ден на летище Долна Митрополия на 12 април

 Otbrana.com

На 12 април Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на „Открит летателен ден” по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април, съобщават от формированието.

Програмата

10:30 ч. – Тържествена церемония;

11:00 ч.– Летателна програма със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”;

11:00 – 13:00 ч. – Статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA “Albatros”. Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и неговото специално оборудване. Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10:00 до 13:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно–пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци). Входът е свободен. (Хора носещи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!)