Ген. Михаил Попов: До края на годината може да има още два конкурса за прием на войници

28.03.2019 г. Ген. Михаил Попов: До края на годината може да има още два конкурса за прием на войници

 Otbrana.com

Разглеждат се възможностите някои административни срокове за кандидатстване за войнишки длъжности да бъдат съкратени. Това каза в гр. Ловеч командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов пред журналисти по време на националната кампания „Бъди войник“. „Нямаме намерение да снижаваме критериите за подбор на кандидатите, защото това би могло да се отрази негативно на нашата работа“, подчерта той. 
Генерал-майор Михаил Попов отбеляза, че ако се запазят сегашните темпове на прием на кандидати за военна служба, некомплектът може да бъде преодолян за няколко години. „Засега първите резултати са обнадеждаващи, съдейки по броя на подадените документи в първия обявен за тази година конкурс за заемане на вакантни войнишки длъжности във военните формирования от Сухопътните войски. Надявам се до края на годината да проведем успешно още два конкурса“, посочи той. 
„Кампанията „Бъди войник“ и срещите с Българската армия ще дадат възможност на младите хора да помислят за своята реализация и се надявам те да направят своя избор и да се присъединят към въоръжените сили“, заяви командирът на Сухопътните войски.
Множество жители на гр. Ловеч и съседните населени места проявиха интерес към статичния показ на въоръжение и техника на Българската армия. На информационната борса стана ясно, че трима пълни отличника от 11 клас вече са подали документи за кандидатстване в Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново, съобщава Пресцентърът на МО.
Генерал-майор Попов отбеляза, че е радостен интересът на младите хора към Българската армия. Това не е свързано единствено с професията на военнослужещия, а и с подготовката, която те могат да получат за реакция в случай на кризи и бедствия.