Днес започва лагерното обучение на артилеристите от Сухопътни войски

01.04.2019 г. Днес започва лагерното обучение на артилеристите от Сухопътни войски

 Началник на лагерния сбор в учебен полигон „Корен” е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Otbrana.com

От 1 до 19 април на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него ще вземат участие над 400 военнослужещи със 130 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Карлово, Смолян, Благоевград, Враца, Казанлък и Свобода, съобщава Пресцентърът на МО. 
По време на полевото лагерно обучение ще се проведат планираните комплексни занятия, тактически учения с бойни стрелби с батареи (дивизион), изпълнение на индивидуални огневи задачи и тренировка по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски. 
На 18 април, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. 
Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.
Целта на полевото обучение е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят способностите си по осигуряване на обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.