Деветнадесет години от създаването на 91-ви инженерен батальон

01.04.2019 г. Деветнадесет  години от създаването на 91-ви инженерен батальон

 Otbrana.com

Днес личният състав на 91-ви инженерен батальон – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, чества 19 години от създаването на формированието, съобщават от КСВ.

Празничният ден започна с тържествено събрание и награждаване на военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати в ежедневната служебна дейност. Наградите бяха връчени от заместник-командира майор Радостин Тенев, който поздрави личния състав от името на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.

Майор Тенев направи кратка равносметка на реализираните начинания и постигнатите цели и изказа своята благодарност за проявените отговорност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на Международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.

  „Днес, поздравявайки Ви с празника, ние се гордеем заедно с вас за постигнатите успехи и заслуженото уважение, достигнато с постоянство и упоритост!”, пише в поздравителния адрес на  командира на 55 инженерен полк полковник Росен Арабаджиев.  

След тържествената част празникът продължи с турнир по футбол, тенис на маса и стрелба с лък между представителни отбори от формированието.

 

Военно формирование 44220 – Пловдив е създадено на 1 април 2000 г. със заповед № КВ-012/05.04.2000 г., а със заповед № ОХ 387/24.06.2003 г. датата 1 април е обявена за празник на формированието.