Нов командир на Базата за специалана техника в Божурище

04.04.2019 г.  Нов командир на Базата за специалана техника в Божурище

 Полковник Калин Ценов минава в запаса, длъжността поема подполковник Ценко Василев, който от утре и със звание „полковник“.

Otbrana.com
Вчера се проведе тържествено мероприятие по повод сдаването на длъжността командир на Базата за специална техника (БСТ) – Божурище от полковник Калин Ценов, който в утре навършва пределна възраст за военна служба, съобщават от ВВС. За негов заместник е назначен досегашния заместник-командир на базата подполковник Цанко Василев, който със заповед на министъра на отбраната от утре се повишава в следващо военно звание полковник, съобщават от ВВС. Гости бяха директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев, заместник-командващият на СКС генерал-майор Иван Лалов, съветникът по военната сигурност на президента на Р България бригаден генерал Васил Лазаров, командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Димитър Петров, командирът на 24-та авиобаза, бригаден генерал Димитър Иванов, командири на военни формирования от състава на ВВС, колеги офицери, сержанти и цивилни служители.

Командирът на ВВС генерал-майор Стойков, пред строя от военнослужещи от състава на БСТ, направи равносметка за службата на полковник Ценов, като му благодари за отличните резултати, постигани през годините вярна служба на ВВС, пожела му крепко здраве и успех в предстоящите му начинания. Също така използва възможността предварително да поздрави подполковник Василев с предстоящото ново звание и длъжност и заръка все така твърдо да върви и за напред командването на базата. Словото на командира на ВВС завърши с най-искрените си пожелания за здраве и благоденствие на целия личен състав, като подчерта, че трябва да слушат и подкрепят новия си командир, така както са го правили до момента.

Със заповед на началника на отбраната генерал Андрей Боцев полковник Ценов беше награден със „Сувенирен нож за АК-74“ на поставка. Генерал-майор Цанко Стойков му връчи статуетка „Орел“ в знак на благодарност за професионализма и достойно изпълнения дълг, за изключителното старание и отдаденост при изпълнението на всяка задача. В края на тържеството всички гости бяха поканени да вдигнат наздравица за полковник Ценов.