Шестият ученически гвардейски отряд е в Айтос

13.04.2019 г. Шестият ученически гвардейски отряд е в Айтос

Otbrana.com

Военнослужещи от флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС, съвместно с Гвардейския представителен духов оркестър участваха днес в Айтос в церемония по тържествено връчване на знаме на Шести ученически гвардейски отряд от СУ "Христо Ботев".

Събитието се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев и на него присъстваха заместник-областният управител на Бургаска област Владимир Крумов, кметът на община Айтос Васил Едрев, началникът на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС флотилен адмирал Мален Чубенков, Илия Милушев - съветник по сигурност и отбрана на президента на Република България, Иво Антонов – директор на Дирекция "Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в Министерството на отбраната, негово високо преосвещенство – сливенският Митрополит Йоаникий, официални лица, граждани и гости.

Ритуалът беше посрещнат с голям интерес от страна на обществеността на град Айтос. За пореден път военнослужещите от Военноморските сили бяха съпричастни в усилията на Министерството на отбраната при организиране и провеждане на мероприятия, чиято цел е възпитаване у младото поколение на патриотизъм и родолюбие.