Курсанти чистят зоните край храмовете преди Великден

14.04.2019 г. Курсанти чистят зоните край храмовете преди Великден

 Otbrana.com

Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ стартира в събота традиционната си кампания за пролетно почистване на районите около едни от най-посещаваните православни варненски храмове – катедралата „Свето Успение Богородично“, както и храмовете „Света Петка“, „Свети Николай Чудотворец“ и „Свети преподобномъченик Прокопий Варненски“.

В пролетното почистване се включиха курсанти и студенти от Морско училище, които се погрижиха в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, териториите около храмовете и прилежащите им градинки, детски и спортни площадки, да бъдат превърнати в още по-чисто и по-зелено, по-уютно и привлекателно място.

Тази благородна идея се осъществява съвместно между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Варненска и Великопреславска света Митрополия и Община Варна.

Доброволци от Морско училище се включват ежегодно в пролетното почистване и призовават да демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и за следващите поколения, съобщават от елитното училище.