В понеделник изпращат контингент за Босна и Херцеговина

12.08.2011 г. В понеделник изпращат контингент за Босна и Херцеговина

Otbrana.com

Заместник-министърът на отбраната Валентин  Радев ще участва в  ритуала по връчване на сертификат и тържествено изпращане на Дванадесетия контингент от въоръжените сили за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина  - „Алтеа”, съобщи Пресцентърът на МО.  Ритуалът ще се проведе на 15 август (понеделник) от 11.00 часа в района на военно формирование 52740  - Хасково и на него ще присъстват командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

За участие в операция „Алтеа” заминават над 100 военнослужещи. Те ще изпълняват задачи по охрана и отбрана на база „Бутмир”, контрол на автомобилния транспорт и пешеходния трафик на входовете и изходите на базата и осигуряване на пропускателния режим в сградата на щаба на EUFOR и НАТО.

Национален командир на контингента е подполковник Димитър Димитров от военно формирование 22 450 – София, а командир на ротата е капитан Никола Тенчев от военно формирование 52 740 – Хасково.

На снимката: Валентин Радев, заместник-министър на отбраната