Ген. Цанко Стойков награди военнослужещи за участие в „Шабла 2019“

01.08.2019 г. Ген. Цанко Стойков награди военнослужещи за участие в „Шабла 2019“

 Otbrana.com

Днес командирът на Българските Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков посети формирования от състава на Зенитно-ракетната база на ВВС. Поводът за тази негова визита беше награждаването на военнослужещите и цивилните служители от базата за изключителния им професионализъм, инициативност и висока отговорност, при планирането, подготовката и провеждането на Тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 2019" на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла с участието на подразделения от противовъздушната отбрана на Сухопътните войски на САЩ в Европа и противовъздушната отбрана на Република Сърбия.
Генерал-майор Стойков направи емоционално обръщение към личния състав на формированията. В него той благодари за всеотдайността, стоицизмът и отдадеността на зенитчиците, които показаха своята отлична подготовка в най-мащабното учение на ВВС „Шабла 2019“.
След церемонията по награждаването, се проведе и среща между генерал-майор Цанко Стойков и Командването на Зенитно-ракетната база, където бяха обсъдени въпроси, свързани с проблемни аспекти от ежедневната дейност във формированията и бъдещи планове за развитието на ЗРВ, съобщават от формированието.