Комисията по отбрана ще се запознае с хода на възстановяването на Висшето военновъздушно училище

04.10.2019 г. Комисията по отбрана ще се запознае с хода на възстановяването на Висшето военновъздушно училище

 Otbrana.com

На 7 и 8 октомври, Комисията по отбрана към 44-то Народното събрание с председател ген. Константин Попов ще проведе изнесено заседание във факултет Авиационен“ на НВУ „В. Левски” и във Военновъздушната учебна база - Долна Митрополия /7 – ми октомври, понеделник, 11.30 ч, Конферентна зала на факултет „Авиационен“, Долна Митрополия/.

На заседанието Комисията ще изслуша бригаден генерал Петьо Мирчев, заместник-командир на ВВС, който ще говори за „Изграждане на взаимодействието между ВВС и ВВУ – обективна необходимост и възможности за реализация“ и полк. д-р инж. Ивайло Ангелов, зам.-началник на НВУ „Васил Левски“ по ВВС, който ще запознае народните представители с Плана и практическите стъпки за възстановяване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в гр. Долна Митрополия.

След заседанието, Комисията по отбрана ще се срещне с личния състав във факултет Авиационен“ и ще разгледа учебно-материалната база, където се обучават курсантите.

На 8 октомври, народните представители ще посетят Военновъздушната учебна база - Долна Митрополия, където ще се запознаят с кабинетите по аеродинамика и автоматика, конструкция на Л-39 „Албатрос”, с авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и ще видят новия тренажор, който беше закупен за обучение на курсантите.