.Високи награди за ветерани от ВВС

15.10.2019 г. .Високи награди за ветерани от ВВС

 Otbrana.com

Във връзка с утрешния празник на ВВС, днес в ЦВК се проведе традиционната среща на командването с ветерани. Заповеди на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев за награждаване прочете полковник от запаса Манол Тенчев – началник на отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание“ в дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в МО. Отличията връчи командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Със заповед на министъра на отбраната с почетен знак на МО „Св. Георги“ – втора степен за сержанти, бе удостоен старшина от запаса Янко Кличев. Юбилеен медал „100 години Първа световна война“ получиха полковниците от запаса Величко Пенчев, Георги Начев и Иван Йорданов, а „Сувенирен нож за Манлихер“ – подполковник от запаса ЛальоЕнчевски.

Със заповед на началника на отбраната със „Сувенирен нож за АК-74“ бяха наградени полковниците от запаса Светлозар Асенов и Любен Лозанов и подполковник от запаса Динко Динков. „Сувенирен нож за АК-47“ получи полковник от запаса Трифон Триифонов. С грамоти бяха отличени полковник от запаса Красимир Вътов и подполковник от запаса Явор Димитров.

Срещата бе организирана от Българската авиационна асоциация с председател полковник от запаса Ангел Георгиев. Ветераните бяха приветствани от генерал-майор Цанко Стойков.   

Снимка Максим Генов, pan.bg