Въпроси след 14 октомври

16.10.2019 г. Въпроси след 14 октомври

 Спирдон Спирдонов

А някой замисли ли се, къде се родиха, къде се учиха и възпитаваха тези, които предизвикаха расисткия скандал на националния стадион?

Някой попита ли се дали на България са необходими само магистрали, еврофондове, инвестиции и какво ли не още, за което се говори най-вече?

Някои направи ли си извода, че ограбванията, побоищата и убийствата на беззащитните възрастни хора и безсилието на държавата да се справи с тази агресия, е връх на безнаказаността у нас?

Някой прочете ли внимателно учебниците, за да разбере доколко учим децата на родолюбие в духа на българската традиция, а не на държави, където национализмът води до расизъм?

Някой замисли ли се, особено в дните на предизборна кампания за местна власт, че задачата на кметовете и общинските съветници не са само паркингите, градския транспорт, трафикът по улиците, строителството и т.н.? Нима останаха изненадани от случилото се на тяхна територия и нима само плановете за преместване на националния стадион в края на столицата, ще реши проблема? Впрочем, е добре да разсъждаваме точно сега по въпроса „Кметът на една община изпълнителен директор ли е? Не отговаря ли той и за поведението на жителите? Ако щете и за възпитанието им.”  

Някой отчита ли какъв пример на взаимоотношения дават българските политици, т.е. тези, които решават съдбата на родината, и до колко той се мултиплицира върху младите хора? Бих допълнил въпроса – и какъв език използват?

Не на последно място, колко от тези, които днес коментират и имат претенции за невинност, са ходили по трибуните на стадионите, за да видят каква е обстановката и да не допуснат подобни ситуации, като тази на 14 октомври по време на евроквалификацията между футболните отбори на България и Англия? Или и сега ще кажат, че са си свършили работата с една оставка и арестувани от полицията 10-15 футболни фена?