Идва екип от САЩ във връзка във връзка с обучението на летателния и инженерно-техническия състав

16.10.2019 г. Идва екип от САЩ във връзка във връзка с обучението на летателния и инженерно-техническия състав

 Otbrana.com

Благодарение на важните държавни решения и на Министерство на отбраната авиационната техника поетапно се ремонтира, влиза в строя и изпълняваме задачите успешно. Това каза командирът началникът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков пред журналисти за състоянието на авиацията.

"Мисля, че е повод за оптимизъм, особено на празника на ВВС, има. Задачите, които са ни поставени ги изпълняваме. Договорите, които са сключени за авиационната техника е въпрос, който вълнува не само хората от ВВС, а е на вниманието на цялата държава", каза ген. Стойков. Той посочи, че следващата седмица идва екип от ВВС на САЩ, който ще работи съвместно с представители на ВВС и на авиобаза "Граф Игнатиево" и ще обсъждат критериите, изискванията и възможностите, както и схемата за обучението на летателния и инженерно-техническия състав.

През ноември очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на САЩ, който ще дискутира с нас въпросите по инфраструктурата, допълни генералът. По отношеие на ремонта на СУ - 25, той припомни, че договорът се изпълнява.