Да поговорим за пехотата!

19.11.2019 г. Да поговорим за пехотата!

 Военно окръжие - Шумен

Във връзка с празника на Сухопътни войски, Военно окръжие – Шумен и Радио Шумен, със съдействието на Военен клуб – Шумен и Телевизия Шумен, организираха публичен разговор под надслов „Да поговорим за пехотата” с участието на ст. серж. Росен Цанков - командир на разузнавателна група от 29-и механизиран батальон – Шумен, който се проведе вчера.

Пред ученици, студенти и граждани на Шумен, ст. серж. Росен Цанков обясни какви качества трябва да притежава един бъдещ пехотинец и с какви отговорности е свързана професията. Командирът на разузнавателна група разказа за въоръжението и техниката, които използва в работата си, както и за ученията и мисиите си зад граница. Присъстващите имаха възможността да видят войнишка униформа модел 1915 г., която беше представена от кап. о.з. Стефанов от  регионален клуб „Традиция” – Шумен.

По време на дискусията ст.серж. Росен Цанков отговори на въпроси на ученици предизвикани от интересът им към ежедневието на войниците от Сухопътни войски.

Демонстрациите по разглобяване и сглобяване на 7,62 мм автомат Калашников и присъствието на снайперист в маскировъчен костюм предизвикаха най-голям интерес сред аудиторията. В предизвикателството разглобяване и сглобяване на оръжието се включиха деца от различни възрасти.

За посрещането на празника на Сухопътни войски по нестандартен и запомянящ се начин допринесоха и девойките от танцова формация “WoW”.