RAFAEL ще участва активно в модернизацията на Сухопътни войски

29.11.2019 г. RAFAEL ще участва активно в модернизацията на Сухопътни войски

 Израелската държавна компания си партнира с един от четиримата финалисти  в търга на българското Министерство на отбраната за доставката на 150 нови бронирани машини 

Otbrana.com

 RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd., която е 100% собственост на израелското правителство и е сред водещите в света в отбранителната индустрия, възнамерява да участва активно в процеса на модернизация на Българската армия, в това число в проекта за доставката на 150 нови колесни бронирани машини за превъоръжаването на Сухопътни войски. 

RAFAEL планира също да работи съвместно с български компании и доверени партньори с цел разработването на нови проекти в областта на отбранителната индустрия и насърчаване на местното производство и трансфера на технологии и знание към България.  

RAFAEL вече си партнира с една от четирите компании-доставчици, одобрени от българското Министерство на отбраната за участие в търга за доставката на новите бойни машини за българската пехота. RAFAEL ще участва в процедурата като ключов поддоставчик.            

RAFAEL е глобален лидер в производството на широк набор от решения за нуждите на сухопътните въоръжени сили, сред които уникалните в своя клас хибридни оръжейни системи SAMSON, противотанковите ракети SPIKE, защитни системи, комуникационно-информационните решения BNET, системи за противовъздушна и противоракетна отбрана и други. RAFAEL е един от основните стратегически доставчици на Израелските отбранителни сили и важен глобален партньор в отбраната и сигурността на редица държави по света, много от които членове на ЕС и НАТО, включително страни от Централна и Югоизточна Европа. Компанията осигурява различни решения и продукти от сферата на отбраната, сигурността, включително киберсигурността, които намират приложение във военновъздушните, сухопътните, военноморските и космическите операции.   

“Стратегическото сътрудничество, което сме разработили специално във връзка с плана на България да модернизира въоръжените си сили, е чудесна възможност за страната да превъоръжи пехотата си с модерни технологии,” коментира Моше Елазар, вицепрезидент и директор “Сухопътни и военноморски сили” на RAFAEL. “Нещо повече, това стратегическо партньорство предоставя конкретни ползи и нови възможности в подкрепа на българската икономика и индустрия, в това число ще създаде нов експортен потенциал. Допълнително, решенията, които RAFAEL е в състояние да достави на българските въоръжени сили далеч надхвърлят обхвата на проекта за бойните машини и покриват целия спектър от стратегически решения за нуждите на отбраната и сигурността, от които се нуждае всяка една модерна армия днес,” допълни Елазар.          

RAFAEL има дългогодишен опит в разработването на програми за трансфер на производство в глобален мащаб. Компанията е реализирала съвместно такива проекти с над 50 компании от САЩ, Индия, Великобритания, Канада, Румъния, Германия, Испания, Италия, Полша и други.