Представят професията военен моряк на среща разговор със старши лейтенант Веселин Атанасов

30.11.2019 г. Представят професията военен моряк на среща разговор със старши лейтенант Веселин Атанасов

 Otbrana.com

Военно окръжиев Шумен  кани ученици, студенти и граждани на среща със старши лейтенант Веселин Атанасов, който ще разкаже за професията на военния моряк. Веселин Атанасов е родом на Шумен и е асистент във Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" гр. Варна. В срещата – разговор ще участват и курсанти от Висше военноморско училище, които ще разкажат за специалностите "Корабни машини и механизми" и "Кибероперации".

Присъстващите ще научат и какви са условията за кандидатстване за курсанти  и студенти във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". В начинанието ще участват още ученици от ПЕГ „Н. Й. Вапцаров” Шумен, които ще рецитират стихове на Н. Вапцаров и девойки от танцова формация "Emotion" Шумен, които ще радват аудиторията със своите изпълнения.

Срещата е на 2 декември. Разговорът със старши лейтенант Веселин Атанасов започва в 18:00 часа. Домакин на събитието е Военният клуб в Шумен. Входът е свободен.

Разговорът под надслов "Да поговорим за военните моряци" се организира от Военно окръжие Шумен и Радио Шумен, съвместно с Телевизия Шумен и Военен клуб - Шумен. Инициативата е поредната от поредицата публични представяния на професии от различни видове въоръжени сили. Тя продължава и през 2020 г., когато е предвидено да бъдат представени професии като танкист, артилерист, сапьор и други.