Президентът назначи командир на Съвместното командване на специалните операции

03.12.2019 г. Президентът назначи командир на Съвместното командване на специалните операции

 Все още няма информация какво става с назначаването на началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”, което, според решението на Народното събрание, трябва да функционира от 1 януари 2020 г.

Спирдон Спирдонов

Бригаден генерал Явор Матеев е освободен от командир на 68 бригада „Специални сили” и назначен със звание „генерал-майор” за командир на новосъздаденото  Съвместното командване на специалните операции. Указът на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев е публикуван в днешния брой на Държавен вестник. Той е подписан на 25 ноември т.г. Така че за рождения си ден на 5 декември Явор Матеев може да сложи новите пагони.

Все още няма информация какво става с назначаването на началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”, което, според решението на Народното събрание, трябва да функционира от 1 януари 2020 г. Интересно е дали политическото ръководство ще се съгласи с позицията на Командването на ВВС или ще предложи друга кандидатура. Няма информация за окончателно решение и за директор на служба „Военна информация”.