Приключи батальонното тактическото учение „Вратица 2019”

06.12.2019 г. Приключи батальонното тактическото учение „Вратица 2019”

 Otbrana.com

 

От 2 до 4 декември на Учебен център „Сливница”  се проведе батальонно тактическо учение „Вратица 2019” с военнослужещи от състава на Бригадното командване на тема „Механизираният батальон в отбрана като преден отряд в полосата за осигуряване на механизираната бригада”, съобщават от КСВ.

В учението взеха участие военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадното командване с командир подполковник Симеон Цеков и придадени формирования от състава на Трети механизиран батальон – Благоевград.

Батальонното тактическо учение постигна своите цели по повишаване на сглобеността на щаба и формированията на Десети механизиран батальон при водене на отбранителни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи.

БТУ „Вратица 2019” беше крайния етап от подготовката с Десети механизиран батальон. На Учебен център „Сливница” беше изграден полеви лагер. За периода 25.11-01.12.2019 г. се проведоха ротни тактически учения с механизираните роти от състава на Десети механизиран батальон и  ротно тактическо учение с механизирана рота от състава на Трети механизиран батальон от Бригадното командване.

Планирането и провеждането на батальонното тактическо учение се осъществи от щаба на Бригадното командване.

Офицер, планиращ учението, беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението - командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - майор Симеон Гаджев от щаба на Бригадното командване.