Силите за Специални операции откриха подготовката за 2020 година

07.01.2020 г. Силите за Специални операции откриха подготовката за  2020 година

 Otbrana.com

С тържествена церемония в района на формированието беше открита подготовката за 2020 г. на Съвместното командване на Специалните операции (СКСО). Тържественият строй беше приет от командира генерал-майор Явор Матеев.

Областният управител на област Пловдив госпожа Дани Каназирева и генерал-майор Матеев приветстваха личния състав и им пожелаха здраве, лични и професионални успехи и спорна нова година. В словото си командирът на СКСО анализира изминалата 2019 г. и предстоящите задачи за 2020 година – сертификация на ТГрСО от състава на 2-ри батальон Специални специални сили, участие в международни учения на територията на САЩ и Германия, както и национални учения с нашите партньори от Балканския регион.

Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов отслужи молебен, с който отправи своите молитви за здраве и успех и благослови личния състав за успешна 2020 г.

По време на церемонията бяха отличени заслужили военнослужещи и цивилни служители за успешното им представяне по време на важни мероприятия и спортни събития от календара на изминалата година.

Гости на откриването на подготовката на СКСО бяха още представители на местната власт, командири и началници на формирования от гарнизон Пловдив и бивши командири на военното формирование, съобщават от Командването.